تربیت
Tarbiat.Org

پرسش‏های مهم پاسخ‏های کوتاه‏
حاج شیخ محسن قرائتی

سؤال: آیا برای اداره جهان، تقوا کافی است که قرآن سر انجام جهان را از آن پرهیزکاران می‏داند؟

پاسخ : در قرآن می‏خوانیم: والعاقبة للمتقین**سوره اعراف، آیه 128.***، والعاقبة للتقوی**سوره طه، آیه 132. ***یعنی پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است.
تقوی، به معنای وارستگی است، نه وارفتگی. مدیریت و حکومت نیاز به لیاقت و صلاحیت‏های خاصی دارد. قرآن می‏فرماید: ان الارض یرثها عبادی الصالحون**سوره انبیاء، آیه 105.*** وارثان زمین دو شرط دارند: یکی بنده خدا بودن که همان تقوای الهی است: (عبادی) و یکی صلاحیت که همان لیاقت‏ها و تخصص‏ها و مدیریت‏های لازم است: (الصالحون). بنابراین آیاتی که می‏فرماید پیروزی نهائی برای پرهیزکاران است را باید در کنار این آیه معنا کرد. آری، هرگاه خواستیم چیزی را به اسلام نسبت دهیم باید آیات قرآن را در کنار هم مورد نظر قرار دهیم، به علاوه باید به روایت پیامبر و اهل بیت معصومش (علیه السلام) توجه کنیم تا به نتیجه برسیم.
برای نجات از بیماری باید تمام داروهایی را که پزشک دستور می‏دهد مصرف نمود و اگر تنها بعضی را مصرف و بعضی را رها کند، ممکن است علاوه بر آنکه بهبود نیابد، مرض او طولانی یا به امراض دیگری مبتلا شود.
چنانکه خداوند در قرآن از کسانی که به بعضی از آیات ایمان می‏آورند و به بعضی دیگر ایمان نمی‏آورند، به شدت انتقاد کرده است.**سوره نساء، آیه 150.***
مگر مدارس و مرکز علمی به شاگردانی که بعضی از دروس را می‏خوانند و بعضی دیگر را نمی‏خوانند، نمره و مدرک می‏دهند؟
کدام دولت و نظام به کارمندی که بعضی از بخشنامه‏ها را عمل و بعضی را بایگانی می‏کند، حقوق می‏دهد؟
کدام کارفرمایی به کارگری که بعضی از دستورات کارفرما را اجرا و بعضی را رها می‏کند، مزد می‏دهد؟