رشد، تکامل و تعالی انسان در گرو سلامت جسم و روان و برخورداری از امنیت درونی و بیرونی یا امنیت اجتماعی است. همانگونه که عدم توجه به نیازها و عدم تأمین آنها سلامت جسم و امنیت را به مخاطره میاندازد، عدم تعادل و کجروی در تأمین آنها نیز به زیان جسم و امنیت میانجامد. بسیاری از گناهان و جرائم یا ریشه در عدم تأمین نیازها دارد یا ناشی از افراط و کجروی در ارضاء آنها است.
همانگونه که عفت با سلامت انسان و امنیت اجتماعی رابطه طرفینی دارد، اعمال منافی عفت نیز با عدم سلامت و عدم امنیت رابطه دو طرفه دارد. هر یک سبب دیگری است و موجب تشدید هم میشوند، لذا برای حفظ سلامت باید از وقوع آن جلوگیری نمود و با آن مبارزه کرد.
اولین گام در پیشگیری و مبارزه با جرایم شناخت دقیق جرم، عوامل کششی و زمینههای اقبال به آن جرایم برای یافتن راهکارهای مهار آنها و درک درست عوامل بازدارنده از آن جرایم برای ایجاد و تقویت آن عوامل میباشد. البته اعمال منافی عفت، مانند برخی گناهان دیگر جنبه ابزاری برای سلطهگری استکبار نیز دارد، لذا برای گرایش به ارتکاب آنها هم از درون انسان محرک وجود دارد و هم از بیرون برای ترویج آنها تحریک پدید میآید، از همین جهت، کار پیشگیری و مبارزه با این قبیل گناهان و جرایم هم سختتر و هم پیچیدهتر میگردد.
اعمال منافی عفت دارای پیآمدهای زیانبار فردی و عمومی است که اسلام به آن توجه عمیق نموده و به شدت مورد نهی قرار داده است. پیشوایان معصوم دین اسلام (علیه السلام) در سخنان خود، افزون بر تبیین آثار این نوع گناهان، با نگاه همه جانبه خود، عواملی که انسان را به آن اعمال میکشاند و عواملی که افراد را از آنها باز داشته و دور میکند بیان کردهاند. بدون تردید نتایج یک تحقیق میدانی برای یافتن آثار و عوامل کششی و بازدارنده اعمال منافی عفت در جامعه امروز ایران هرگز دقیقتر و جامعتر از آنچه که معصومین (علیه السلام) عرضه داشتهاند نخواهد بود.
از همین رو برای تدوین این کتاب ابتدا تمام روایات معصومین (علیه السلام) در چند کتب روایی به ویژه مجموعه حدیثی میزانالحکمه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و روایاتی که به نوعی مربوط به جرایم اعمال منافی عفت بود جمع آوری شد و در سه بخش آثار این اعمال، عوامل کششی به اعمال منافی عفت و عوامل بازدارنده دستهبندی گردید، که گفتار سوم تا ششم کتاب را تشکیل میدهد. قبل از عرضه این سه گفتار، درباره حقیقت عفت بر حسب تعالیم اسلامی همراه با تحلیلی دقیق از علل تظاهر برخی زنان به عدم مستوری و ضعف عفت در گفتار اول سخن به میان آمده است و برای روشنتر شدن منظور نویسنده از اعمال منافی عفت، با بررسی قانون مجازات اسلامی جمهوری اسلامی، مصادیق آن طی گفتار دوم عرضه شده است. دو گفتار پایانی کتاب به بررسی نقش اعمال منافی عفت در سلطهگری و نقش ابزاری آن در رسیدن صهیونیستها به مقاصدشان اختصاص دارد. در این دو گفتار ابتدا بدون توجه به تاریخ و بررسیهای میدانی و بر اساس یک تحلیل ساده انسانشناسانه جایگاه بیحجابی و اعمال منافی عفت در سیر سلطه استکبار بر کشورهای مورد هدف نشان داده شده است و سپس بر اساس پرتوکلهای سران صهیونیسم استفاده ابزاری از اعمال منافی عفت ترسیم گردیده است.
امیدوارم خداوند متعال اثر لازم را در این کتاب قرار دهد، تا بتواند گامی در پیشگیری از این نوع اعمال باشد و بتواند به متولیان امر راهکارهای مناسب ارائه کند و هوشیاری لازم را به مردم مسلمان بدهد تا خود و اهل خود را از آتش سوزان این گناهان حفظ نمایندقوا انفسکم و اهلیکم نارا.
بر خود لازم میدانم از مسئول امور آموزش دانشکده علوم قرآنی شیراز، سرکار محترم خانم مرضیه فالی که در تنظیم کتاب، نویسنده را یاری کردند تشکر نمایم، همچنین از جناب حجت الاسلام و المسلمین سید حبیبالله موسوی که حمایت لازم در به انجام رسیدن کتاب و نشر آن نمودند و انتشارات محترم اسوه که چاپ کتاب را بر عهده گرفت تشکر و قدردانی بنمایم و رضایت قلبی امام عصر (روحی و ارواحی لتراب مقدمه فداه) برای آنان و خودم آرزو بنمایم.