- دقت علی (علیه السلام) در اجرای احکام و حدود الهی
- هدف علی (علیه السلام) ارائه الگوی حکومت اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین، و الصلوه و السلام علی سید الانبیاء و المرسلین، ابی قاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین، اللهم کن لولیک حجه بن الحسن صلواتک علیه و علی آبائه فی هذه ساعه و فی کل ساعه ولیا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتی تسکنه ارضک طوعا و تمتعه فیها طویلا. السلام علیک یا ابا عبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک.
فرا رسیدن ایام شهادت آقا ابی عبدالله را به پیشگاه ولی عصر - عجل الله تعالی فرجه الشریف - مقام معظم رهبری، مراجع تقلید و همه شیفتگان مکتب حسینی تسلیت عرض میکنم و از خدای متعال درخواست میکنیم، در دنیا و آخرت دست ما را از دامان ابی عبدالله کوتاه نفرماید.
در جلسه گذشته سؤالی مطرح شد که ممکن است در ذهن بسیاری از جوانان و نوجوانان مطرح شود، و آن سؤال این بود که، چگونه مردم مسلمان با این که به دین اعتقاد داشتند، نماز خوان بودند، روزه میگرفتند، اهل جهاد بودند، بسیاری از ایشان در جنگها شرکت کرده بودند، و حتی بسیاری از آنها، یا لااقل اکثرشان، سالها در محضر امیرالمؤمنین (علیه السلام)، و یا در بعضی از جنگها با آن حضرت و در رکاب آن حضرت بودند، با همه این تفاصیل چگونه عدهای حاضر شدند حسین بن علی (علیه السلام) را با آن شرافت، عزت و محبوبیتی که داشت به این شورت فاجعهآمیز به شهادت برسانند؟
برای این که مساله تا حدی روشن شود، باید به عقب برگردیم و تاریخ صدر اسلام را مرور کنیم. لذا شب گذشته به وضعیت کشور اسلامی در زمان معاویه، بعد از شهادت امیرالمؤمنین (علیه السلام) تا زمان - به اصلاح - به خلافت رسیدن یزید، اشاره کوتاهی کردم.
اجمال مطلب این بود که، معاویه در میان شخصیتهای معروف آن عصر از هوش سرشاری برخوردار بود، به طوری که او را داهیه العرب میگفتند، و حتی آن قدر سیاست، هوش، فراست و تدبیر او معروف شده بود که میگفتند علی سیاست معاویه را ندارد، وگرنه میتوانست بر او پیروز شود! و کار به دست معاویه نمیافتاد! و شاید در همین رابطه بود که مولا امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: لولا کراهیه الغدر لکنت من ادهی الناس(41) به خدا قسم معاویه از من با هوشتر، با تدبیر و با سیاستتر نیست، ولی تقوا جلوی من را گرفته و نمیتوانم هر کاری را انجام دهم.